24 Mayıs 2013 Cuma

Yamaha HS80M mi yoksa Yamaha HS50M'mi seçmeliyim.

Bu iki stüdyo hoparlörü Yamaha'nın dünyada en çok tercih edilen stüdyo hoparlörü olan ürün. Çoğu kişi hangisi seçsem diye çok düşünür. Ben de bir çok araştırma yaptım. Blog oyucularına da paylaşımda bulunmak istedi.

Yamaha HS80M kaç metrekarede iyidir?


Yamaha HS80M, HS50M'den biraz daha ufak. Bir kere oda büyüklüğünüz 20 metrekare'den daha ufaksa kesinlikle HS50M'yi seçiniz. Çünkü HS80M'nin arkasında oda uzunluğu en az 6 metre olmalı. Diğer türlü bas frekansları dağılır. Size net bir duyum vermez. Bassları iyi olsun, iyi duyayım derken ufak odada çamur olmuş bassları dinlersiniz. Hem de daha pahalı olanı alıp, paranıza yazık edersiniz.



Yamaha HS50M'nin Ayarları?

Yamaha HS50M'nin bir diğer artısı ise arkasında high ve low filter ayarları. Bir çok kullanıcı bassları daha iyi duyayım diye, ufak odada low filter +2db ayarlar. Bu bir yanlışlıktır. Bunun yerine High Filter Cut ayarını -2DB'ye yüksetlmek daha doğrusudur. Ufak odada bassları arttırmak size hiç bir kazandırmaz. Tam tersine basslarını çamur yapar.

Ha odam büyük 25 metrekareden, oda uzunluğu da minimum 6 metre diyorsanız, o zaman Yamaha HS80M almanızı öneririm. Diğer şekilde yukarıda anlattığım gibi Yamaha HS50M'yi bassları iyi duyacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder