9 Haziran 2013 Pazar

Beatles 1960: Yeniden

İlk demoyu kaydettikten sonra, yeterli ilgiyi alamadığını düşünen Harrison, grup içindeki bazı fikir aylılıkları nedeniyle gruptan ayrılır. Lennon ve McCartney yanlız kalmıştır. Beatles, yani elektro gitarı tüm dünyayaya sevdiren ve yayan müzik grubu, dağılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.

Bu durum tarihe baktığımızda çok önemlidir. Lennon açısından bakarsak, Beatles bittiğinde Lennon hep ayaktaydı evet ama Lennon Beatles sayesinde tanınmıştır. Lennon bugün hala 'Imagine' diyebiliyorsa bu Beatles sayesindedir. Bu konunun da atlanmaması gerekmektedir.

Beatles Herrison

Neyse ki, korkmayın grup dağılmadı ;) Harrison özellikle akustik gitar ile yaptığı besteler Lennon ve McCartney tarafından hep desteklenmişti. 1960'da grup tekrar biraraya geldi. Harrison'suz geçen 1 yılı çok verimsiz geçiren, McCartney ve Lennon ikilisi bir daha uzun süre ayrılmamak üzere, Harrison ile nikah tazelediler. Ve grubun temelini atan bu 3'lü 60'ların en popüler müzik grubunu kuracaklardı.  Etkileri hala devam eden bir grup. Hatta bir felsefe: Elektro Gitar Felsefesi ve Beatles!!!

Bundan sonraki yazımda hırçın çocuk Ringo Star'ın nasıl gruba dahil olduğunu ve Beatles nasıl yavaştan yavaştan ünlenmeye başlayacağını aktarmaya calışacağım.

Not: Blog işini yavaştan daha çok sevmeye başladım. Postlarıma yorum yaparsanız çok sevinirim ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder