21 Haziran 2013 Cuma

Pal McCartney Öldü Efsanesi

Tarih 1969. Üniversitede yayın yapan bir dergi Paul'ün öldüğüne dair bir haber yapar. Bu ilk başlarda çok fazla dikkate alınmamıştır Çünkü Paul bir şekilde konserlere çıkmakta ve ablüm kayıtlarında yer almaktadır. Ancak bu olaydan tam bir ay sonra, 1 radyo programına bağlanan ve adı TOM olan bir dinleyici Paul'ün gerçekten ölmüş olabileceğini ve elinin altında çok ciddi kanıtlar bulunduğunu söyler. Revolution 9 'u tersten çalmasını söyler. Aman Tanrım! Turn me on dead man sözlerini duyar. Paul gerçekten ölmüş müdür?

Bu tarihten sonra bütün dünya, Beatles'ın tüm albümlerini, albüm kapaklarını fotoğraflarını incelemeye başlar. Paul'un aslınd a1966'da öldüğünü fakat grubun manejerleri tarafından Paul'e benzeyen birinin bulunduğunu ve grup üyelerinin bu konuda sessiz kalmalarını sağlamak süretiyle, herkesten gizlendiği efsane yayılır. Bir kaç kanıt dah bulunur Mesela aşağıda fotoğraf.



Bu fotoğrafa göre Paul çıplak ayaklıdır. Hint kültürüne göre çıplak ayak ölülüler mahsustur. Bu fotoğraftan da yola çıkarak, Beatles'ın diğer grup üyelerinin Paul'un ölüm haberini bu şekilde şifrelerle verdiği inancı tüm düyada yayılır. Daha fazla kanıt için alttaki video'ya göz atabilirsiniz. Ayrıca wikide Paul Is Dead sayfasını inceleyebilirsiniz.



Ancak bunların tümü efsane. Paul gibi bir müzisyen dünyaya 1 kere gelir. Bırakın o anda hemen birerbir benzerinin bulunmasını, yarım yüzyılda hala bir eşi benzeri gelmemiş bir dehadır. Hem bass gitar çalıyor hem de solak çalıyor. Ayrıca herşeyi bir yana, Paul'ün şarkı söylerken tiyatral yanı onu eşşiz kılan özelliklerden biridir. Bu yüzden bu efsane, benim hiç mi hiç ihtimal vermeyeceğim bir efsana. Ama yine de bilgi olsun diye yazıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder