14 Haziran 2013 Cuma

Ringo Starr Beatles'a nasıl girdi?

Tarih 6 Haziran 1962. Sıcak bir yaz günüydü. Öylesine sıcaktı ki o gün, mevsim normallerinin biraz üstünde bir sıcaklık vardı. Davul kayıt aşamasında Best'in çok kötü performansı gruba bir davulcu ihtiyacı olduğu fikrini yaydı. Çünkü bu kayıt denemesi berbat bir davul performansıyla son buldu.

Grup yaklaşık bir ay boyunca heryerde davulcu aradı. Bakmadık yer bırakmadılar ki, Ringo Starr'ı bulana kadar. İşte bu. Bu eleman hem çalıyor, hem de söylüyor! Davul çalarken şarkı söylüyor yani. Bunun yanında harika kafa bir çocuk ve cidden müzikten anlıyor ve beste yeteneği de var. Daha ne olsun. Havada kaptılar bu zehir gibi davulcuyu. Evet artık Ringo Beatles'in efsanevi davulcu olmuştu. Tabi ki o sıralarda grupta hiç kimse bu kadar popüler olabileceklerini ve elektro gitarı bu sayede bu kadar popüler yapabileceklerini hiç ama hiç düşünmediler!

ringo starr beatles.jpg
ringo starr beatles
Aralık 1962 de ise grup tamemen profeyonel bir karar aldı! Sıkı durun Ringo albümlerde vokal yapacaktı ;) Yani 4 grup elemanı da albüm kayıtlarında vokal yapacak, Lennon ve McCartney şarkı yapacak, Harrsion'sa lead vokal ve beste olarak gruba katkı verecekti. İşte bu işplanı grubu kısa zamanda tutmasına neden olacaktı.

Beatles grup üyeleri çok zeki idi. Nasıl popüler şarkı yapılır çok iyi biliyorlardı. Kendilerini kısa süre içinde kanıtlayacaklardı.

Bir sonraki yazım. Grubun Altın Tur Dönemi 1963-1966 arasnda olacak. Takip kalın, sağlıcakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder